入到去d人叫我拎信用卡出黎.要一次過比晒20個月既$先"20個月4千幾蚊.諗住入完會就可以啦...又有個私人教練出過黎話做身體測試'叫我開頭自己做唔到 ... @KTzone - Discuz! Archiver">
@KTzone » 消閒 - 會員聊天 » 中招~消費陷阱 ~舒適堡 (大家記得咪入)

2011-6-9 21:42 kenneth_lovers
中招~消費陷阱 ~舒適堡 (大家記得咪入)

開頭諗住做下健身"又聽講舒適堡好出名.1個月幾百蚊.咪入去玩下囉>入到去d人叫我拎信用卡出黎.要一次過比晒20個月既$先"20個月4千幾蚊.諗住入完會就可以啦...又有個私人教練出過黎話做身體測試'叫我開頭自己做唔到"又唔明d動作"一定要教練幫我先可以'我想問下個課程幾$啦..佢又叫我拎張信用卡比佢"個課程成2萬幾蚊.真係太貴"我唔要"又係咁轟炸我'又唔比番張卡我""佢話買左1個課程就得..我諗諗下唔入都入左會啦.我又第一次黎健身中心玩'd動作又真係唔知點做先岩...咪簽左囉>
     第二日又話我第一個課程要+第二個課程先可以..唔係又練唔到"我諗住1個課程就得..佢話真係要+多個....轉頭又叫我拎張卡比佢睇下有得平比我..比左佢.我都係想睇下幾$"仲貴.4萬幾蚊..真係太貴"我唔要"又叫多個人同我傾...2條友係咁轟炸我成3個中...又話+埋第三個課程先可以...頂唔住.張卡又佢拎左>>第三唔要..就買左第二課程”唉.........我開頭諗住玩下~點知要咁多$  4千幾蚊變左6萬幾蚊 呢次真係中招 (入舒適堡)帶定10萬入去玩啦   唉.......

2011-6-10 11:40 靈異王
都係消委會投訴好些

2011-6-10 12:29 Kwan∼
[quote]原帖由 [i]kenneth_lovers[/i] 於 2011-6-9 09:42 PM 發表 [url=http://www01.ktzhk.com/redirect.php?goto=findpost&pid=27887700&ptid=1588749][img]http://www01.ktzhk.com/images/common/back.gif[/img][/url]
開頭諗住做下健身"又聽講舒適堡好出名.1個月幾百蚊.咪入去玩下囉>入到去d人叫我拎信用卡出黎.要一次過比晒20個月既$先"20個月4千幾蚊.諗住入完會就可以啦...又有個私人教練出過黎話做身體測試'叫我開頭自己做唔 ... [/quote]
我入去做gym,做做下有條女(職員)好有心咁"教"我點點,跟住我以為咁好死啦,
跟住又話叫我做個免費既咩身體測試,跟住又叫多個教練一齊同我傾,又係講埋差唔多同你果d一樣,
講左成個鐘,我話唔使,冇需要,冇興趣,咁就冇蝕俾佢:39:

我留意到佢地都係間唔中搵d做緊gym既人又同樣手法咁推銷:41:

只要你唔理佢地就得:38:

2011-6-10 12:29 sinta
好似d傳銷咁
我都係California依間野中過招
不過我只係俾左around $4xxx左右
個次我係俾人水左入去
入到去我俾佢迫左簽左一年
每個月3xx
之後第一次去玩已經後悔
因為佢d野我除左跑步機外其他完全唔識玩
因為佢連健身單車都話要另外俾錢
之後有個人見我唔識玩就係我hea個1hr左右煩足我1hr
不斷叫我join佢個個教練plan
又話你都join左成年唔通只玩跑步機
揾教練教就800一堂1hr
仲要講到好似好抵咁
俾佢吹漲
我緊係唔理佢啦
所以個年我只係去過2次白俾左$4xxx

2011-6-10 23:18 kenneth_lovers
800蚊堂   真係好貴      
足足比佢轟炸左3個中
唔蝕都蝕左比佢玩埋個課程
仲唔閃人咩

2011-6-10 23:20 kenneth_lovers
去消委會投訴~
投訴完佢地又咪唔埋
叫你等下啦
等到出年都似

2011-6-11 00:47 Kwan∼
[quote]原帖由 [i]kenneth_lovers[/i] 於 2011-6-10 11:18 PM 發表 [url=http://www02.ktzhk.com/redirect.php?goto=findpost&pid=27894222&ptid=1588749][img]http://www02.ktzhk.com/images/common/back.gif[/img][/url]
800蚊堂   真係好貴      
足足比佢轟炸左3個中
唔蝕都蝕左比佢玩埋個課程
仲唔閃人咩 [/quote]
咁你一於練做大隻仔,唔好浪費左d錢:40:

頁: [1]