@KTzone » 消閒 - 會員聊天 » 越學越覺得自己好雞

2007-12-4 01:28 老雞皇
唔知你哋有冇試過學一D嘢, 起初以為自己好勁, 但係越學越深, 覺得自己勁雞, 好失落呀....

2007-12-4 13:41 i553041
[quote]Originally posted by [i]老雞皇[/i] at 2007-12-4 01:28 AM:
唔知你哋有冇試過學一D嘢, 起初以為自己好勁, 但係越學越深, 覺得自己勁雞, 好失落呀.... [/quote]
電腦上o既知識咪係咁囉!

2007-12-5 08:29 米高奧雲
學車成日比亞sir鬧

2007-12-5 11:10 小白貓
[quote]Originally posted by [i]i553041[/i] at 2007-12-4 01:41 PM:
電腦上o既知識咪係咁囉! [/quote]

以我所知然兄各方面知識都好豐富,我也要跟你學習~~~學習!!!:01:

2007-12-5 11:20 小白貓
[quote]Originally posted by [i]老雞皇[/i] at 2007-12-4 01:28 AM:
唔知你哋有冇試過學一D嘢, 起初以為自己好勁, 但係越學越深, 覺得自己勁雞, 好失落呀.... [/quote]

學電腦 & 日文 但由始至終都唔覺容易~~困難重重!
加上我冇記性,呢頭學轉下頭就唔記得,個腦好似廢廢地,心態係抱著學得幾多就幾多!!!!:14:

2007-12-5 11:25 小白貓
[quote]Originally posted by [i]米高奧雲[/i] at 2007-12-5 08:29 AM:
學車成日比亞sir鬧 [/quote]

以前肥左 2次已冇再學,考牌時個腦一片空白好似唔知楂住架車去邊咁!
好緊張!!!!!!:07:

2007-12-5 12:05 i553041
[quote]Originally posted by [i]小白貓[/i] at 2007-12-5 11:10 AM:
以我所知然兄各方面知識都好豐富,我也要跟你學習~~~學習!!!:01: [/quote]
貓姐過獎了,自己除左識o的電腦上o既野之外,都唔知自己重有乜其他專長!

就算講返電腦,有好多野我都無乜恆心,學左少少皮毛就算,好似整網頁,玩Linux,Unix,起Server等等...玩左一段時間就無再玩,攪到好多知識都已經忘記左了!

2007-12-5 21:49 荒野的呼喚
有..打網球,而家叫我打都驚-,-"

2007-12-5 22:18 米高奧雲
[quote]Originally posted by [i]小白貓[/i] at 2007-12-5 09:25 AM:
以前肥左 2次已冇再學,考牌時個腦一片空白好似唔知楂住架車去邊咁!
好緊張!!!!!!:07: [/quote]
我第1次衰籐雞等2次衰cut線第3次先考到咋我咁頓胎都要考3次:先至考到:41:你咁醒唔會唔得既係咪::39:

[ Last edited by 米高奧雲 on 2007-12-5 at 08:19 PM ]

2007-12-6 04:04 murasakiarashi
日文!!

2007-12-6 12:32 小白貓
[quote]Originally posted by [i]米高奧雲[/i] at 2007-12-5 10:18 PM:
我第1次衰籐雞等2次衰cut線第3次先考到咋我咁頓胎都要考3次:先至考到:41:你咁醒唔會唔得既係咪::39: [/quote]

已是十多年前的事了,年紀又大了更加上唔夠眼&反應唔夠快!放棄左啦!其實我好蠢下架,一 D 都唔醒.我重記得第一個教車師傅好鬼惡下,佢手執一條長竹,我一做錯動作就拍落我隻手度,嘩!我俾錢學車又唔係俾錢俾人打,雖然拍落黎嘅力度唔係大,但有冇搞錯?我後來去投訢換左另一個師傅俾我,我楂車方面冇天份,有 D 人好有天份學幾堂就搞,羨慕死我!!!!!:50:

2007-12-7 18:50 apple19881214
我成日比我d~fd~話==''
你唔好唔happy~我一日比人話3.4次

2007-12-9 11:55 gold2002hk
其實學好多野都係,例如biology, 因為你越讀下去,課程係深左好多,鑽研既野也是多了

2007-12-16 15:13 sharonkaka
學小提琴囉~
考初級果時拎勁高分~以為好勁..
當愈學愈高級果時就知..
=.= 原來自己好屎..
練琴練到勁辛苦..起哂【怎】D手指..
之後就放棄唔學LU~

2007-12-18 05:07 krib
樓主進步了

2007-12-19 12:44 kk21xxx
乒乓波 我而家打都唔打下

2008-1-8 22:11 ×╳六蚊╳×
有嫁....好多TiM喇~~
唉....諗起都覺得自己.....唉~~

頁: [1]
查看完整版本: 越學越覺得自己好雞